Platforma consultare publica

Despre

Platforma consultarepublica.ro este un proiect pentru implementarea unei solutii software on-line, care sa faciliteze si sa incurajeze participarea cetatenilor la deciziile societatii romane in general sau ale colectivitatilor din care fac parte.

Platforma va putea fi utilizata atat la decizii de nivel local cum ar fi bugetare participativa cat si central gen guvernare participativa si doreste sa inlocuiasca sistemul clasic „trimiteti propunerea pe e-mail” cu un sistem mult mai eficient, transparent si in final mai atractiv pentru cetateni.

Pe aceasta platforma, acestia pot face propuneri, le pot discuta, pot propune imbunatatiri sau propuneri alternative si in final voteaza pentru alegerea celei mai bune.

Finalitatea ar trebui sa fie implementarea deciziilor cu sustinere publica de pe platforma in Lege sau dupa caz in HCL-uri. Deja exista primarii care si-au alocat buget pentru initiative cetatenesti (bugetare participativa) si partide care si-au asumat public intentia de sustinere pentru proiecte de guvernare participativa.

Deasemenea platforma poate fi utilizata de diverse alte grupuri, asociatii sau organizatii pentru diverse alegeri, dezbaterea si aprobarea unor propuneri sau gasirea de solutii. 

Accesează platforma aici.